Hvordan spare strøm med smarte dingser

Sparer strøm ved å samkjøre Mill og Tibber

Ny/oppdatert blogg om strømsparing og duppeditter finner du ved å trykke på denne linken!

Her styrer jeg strømmen i tv-stua, ser temp og status.

Har tidligere skrevet om Tibber, min strømleverandør som jeg er så fornøyd med.

Nå har jeg nettopp vært på Jernia Aurskog og kjøpt en «Mill wifi socket» for å styre strøm i stua. Selv om jeg har vannbåren varme i hele 1.etg, så har jeg ennå ikke skrudd på den for vinteren. Rett og slett for å spare strøm. Styring av vannbåren varme må jeg vente med til jeg får bedre råd :-/ Som musikant er det tøffe tider nå, for jeg har et relativt stort inntektstap pga. Covida.

Jeg plugget denne Mill-dingsen til en gammel vifteovn i dagligstua. Installerte appen til Mill og la til enheten. Vipps, kunne jeg styre fyring på moderne vis. Fikk nattsenking og alt! Den leser temperaturen i rommet ganske nøyaktig også 🙂

Tibber + Mill = Smart sparing av strøm

I Tibber sin app kan man legge til «Power ups». Mill sin dings er en slik «Power-up». Så det gjorde jeg! Nå er strømmen styrt av Tibber. Der er det en rekke spennende funksjoner 😉
Bl. annet «smart varmestyring» beskrevet i appen som :
«Tibber autopilot styrer varmen for deg automatisk, slik at boligen får lavest mulig strømkostnader. Strømpris, værvarsel og termisk treghet inngår i hvordan systemet fungerer. I tillegg kan du velge natt- og dagsenking.»

Strømprisen akkurat nå, og noen timer frem i tid.

Høres ikke dette fantastisk ut?

Jeg slo selvfølgelig på «smart varmestyring» i appen, la inn hvilke tidspunkt jeg ikke er hjemme og når jeg sover. Nå har jeg nattsenking og dagsenking Mandag-Torsdag, og kun nattsenking i helgen. Temperaturen bestemmer man i appen til Tibber. Jeg kan sitte på jobb og stille temperaturen i tv-stua mi 🙂 Her kan man også (som beskrevet i tidligere blogg) se strømpris pr. time, strømprisen fremover i tid osv. Skulle man plutselig reise bort i helgen og vil spare strøm så trykker man på «Jeg skal bort», og da reduseres fyringen.

Hvor kommer strømmen fra? Vindkraft, vannkraft?

Hvor kommer strømmen fra? Vannkraft heldigvis 🙂

Jeg er ikke særlig for vindkraft og politikken rundt den. Jeg setter stor pris på at strømmen min kommer fra vannkraft. Hvor kommer strømmen min fra?
Når som helst kan du gå inn i appen og se hvor Tibber kjøper strømmen. For det er jo det dem gjør. De kjøper den der det er billigst, og dette går helt automatisk for forbrukeren. Stol på Tibber 🙂

Nå skal jeg kjøpe en slik dings til soverommet, men den virkelig kjempestore strømsparingen kommer når jeg får en dings som styrer min elektriske vannbårne gulvvarme. Da skal jeg virkelig spare strøm!

Syns du dette var et godt sparetips?

Håper du fikk litt ut av denne bloggen og syns dette er gode tips til å spare utgifter på strøm og fyring. Hvis du klikker på linken min mot Tibber så får jeg en vervepremie. Det får du også. Det koster deg ingenting 😉

Har du vannbåren varme, og attpåtil skal lade el.bil? Da er det neppe noe bedre løsning enn å gå for Tibber. La gjerne Aurskog Elektriske ta seg av elektriker-jobb dersom det er behov 😉

Det er enkelt å bytte strømleverandør. Men husk, nettleie blir som før. Den er lik for alle.