Et kjempestort sprang med ny pizzaovn!

Julaften for meg kom allerede 16. Desember

Dere har kanskje sett mine blogger om pizza her. Jeg har vært mange ganger i tenkeboksen angående kjøp av pizzaovn. En prosess som har pågått over mange måneder egentlig. Pizzaene jeg steker i komfyr med stålplate har vært veldig gode de altså, men jeg ville jo prøve å gjøre det helt ordentlig!

Effeuno pizzaovn og nye spennende ingredienser!
Effeuno pizzaovn, gode råvarer og ny pizzaspade

Det ble vurdert gass, ved og elektrisk fyrt ovn. Jeg er praktiker, og dette med å snu pizzaen midt i steking fristet lite! Spesiellt hvis man skal servere i selskaper så må det gå fort unna. Det er tross alt porsjonspizza jeg lager 🙂

Jeg ville ha en pizzaovn som stekte jevnt og RASKT! Valget falt på en Effeuna P134 500grader modellen fra bakerovner.no. Denne har fått usedvanlig mye skryt og er solgt i store kvanta. Et trygt og godt valg!

Ovnen får plass på kjøkkenbenken, går på vanlig 1-fast kurs (16A) og er forholdsvis lett å håndtere. I samme slengen bestilte jeg pizzaspade, mel og hevekasser. Og enda mer mel og tomater fra Oluf.no! Nå er vidunderet godt innkjørt. Over 50 pizza på 2 uker må vel være bra?

Ny pizzaovn, men problemer med ballene!

Baller i hevekasse, og topping klar for produksjon.

Haha, det er sant! Jeg har vært veldig dårlig på å lage baller av deigen. Etter 50 pizzaer har dette selvfølgelig blitt bedre. Nå har jeg ikke kastet pizza på en stund. Det er nemlig slik at hvis ballen har sår eller ikke er helt perfekt, så får man det igjen med renter når man skal bake ut bunnen. Derfor må ballene være helt glatte! Problemet jeg møtte var at deigen ofte sprakk når jeg baket den ut, og fylla klinte seg på spaden. Med pizzaovn på 500 grader skal man ikke kline for mye før det tar fyr. Og man får heller ikke dette til å skli av spaden hvis det er fuktighet under bunnen.

Tid fra heving i bulk til balling var også litt drøy, noe som resulterte i at deigen var litt klissete. I tillegg til høy hydrasjon da. Jeg gikk ned til 63-64% hydrasjon og ballet før deigen hadde vokst veldig.

Nå går det altså meget bedre, og det øves mer på hurtighet og «repetisjonsnøyaktighet». Jo rundere ballen er, desto lettere er det å få bunnen rund.

Når man produserer så mye pizza så møter man et problem.

Et logistikkproblem! Noen må jo spise dette! 🙂 Det ble venner, naboer og venners venner som måtte ta unna. Selv spiser jeg 1stk hver dag jeg steker pizza, og tar kanskje en til matpakke (frokost/lunch/middag) neste dag.

Pizza kan spises HELE tiden!

Pizza er jo ikke det mest usunna man kan spise. Napoleansk pizza som dette her relativt tynn bunn (om man ser bort fra kanten da). Tomatsausen er nesten bare tomater av høy kvalitet. Mozzarella er det ikke veldig mye av, og det er ikke usunt heller. Jeg forsøker nå å fortelle meg sjøl at pizza er helsekost! Men det er det antagelig ikke, he he.

Pizza med røkt laks, taco kjøtt, salami og ansjos

Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan ha som topping! Og jeg vil gjerne prøve ut det aller meste. Kanskje jeg finner noen få kombinasjoner som er helt topp og at det er «min greie». Hvem vet.

2 kommentarer om “Et kjempestort sprang med ny pizzaovn!”

  1. Hei! Venter på den samme ovnen og er på utkikk etter en pizzaspade. Gikk du for 12’ eller 14’? Kan se ut som en 14’ går akkurat, men at det kan bli litt vel tight?

    • Hei. Jeg kjøpte «Pizzaspade Proff Kort 12″ / 30 cm» og er veldig fornøyd med den.

Det er stengt for kommentarer.