Krasafaren steinbu eller Past the point of rescue?

En av disse låtene har du GARANTERT hørt før. Men hvilken av dem er originalen?

Jeg leste nettopp at Hal Ketchum var gått bort. Han døde av Alzheimer. Denne amerikanske artisten hadde en stor hit med låten Past the point of rescue. En av de mest populære låtene vi fremfører i bandet faktisk. Dansegulvet er alltid fullt når vi spiller denne. Den svinger skikkelig! Låta har jeg hørt minst 1000 ganger på radio og den har på en måte satt seg fast i hjernen. Jeg har forresten ikke hørt andre låter av Hal Ketchum, men antar at han har gjort mye bra.

Man legger jo fort merke til at dette er den engelske versjonen av Krasafaren Steinbu med Hellbillies. En stund trodde jeg Hellbillies hadde laget Norsk versjon av Hal Ketchum sin låt, eller motsatt. Men det viste seg å ikke stemme heeelt.

Alt det gode kommer fra den grønne øya 🙂

Etter et kjapt Google-søk fant jeg ut at det ikke var sånn. Det er en Irsk trubadur, singer-songwriter som har laget sangen. Han heter Mick Hanly og er fra Limerick i Irland. Hans originale versjon er akustisk og helt annerledes enn de mer populære versjonene. Så hyggelig å vite for en som er så glad i Irland. Jeg pleier å si at Alt det gode kommer fra Irland 🙂 Han skrev låta, jeg tipper på 80-tallet engang. For Mary Black hadde en hit med den i 1988 ihvertfall.

Her er Mick Hanley og originalversjonen av Past the point of rescue (Krasafaren steinbu)

Her er Hal Ketchum sin versjon av Past the point of rescue

Her er Hellbillies versjon Krasafaren Steinbu

Legg igjen en kommentar