Eneboer og nerd = Smarte løsninger.

Ikke mye å spare på å bytte strømleverandør sier du? Jo, men strømprisen er bare én grunn til å bytte.

Supertilbud med halv pris på strøm i 2mnd osv.? Det har jeg hørt mye negativt om. Uttrykket «INGEN GIR BORT PENGER» skal man ha litt i bakhodet, ALLTID!

Da jeg ble aleneboer ble det en liten omstilling i hjemmet. Jeg er ikke gjerrig, men ganske prisbevisst. Liker ikke sløse unødvendig med penger på kjipe ting som f.eks. strøm.

I hele 2020 brukte min trekkfulle sveitservilla fra 1926/1998 21.610 kWt. Jeg betalte kun 3.444kr i strøm til min leverandør Tibber.
Det er i snitt 0.16kr/kWt. Nettleie kommer i tillegg.

Villaen min har boareal på drøye 170kvm, vannbåren varme i hele 1.etg+bad 2.etg. Dette varmes opp med 6kW elektrisk bereder.

Halve huset er «ok» isolert fra 1998 men den gamle delen er noe dårlig isolert. Det trekker litt her og der, og noe etterisolasjon har nok sunket ned i vegg.

NB! Har aldri hatt varmepumpe, termostater eller noen form for automatikk tidligere. Vannbåren varme settes på minimum temp for litt lun temperatur i gulvene. Jeg åpner manuellt kranene etterhvert som kulda siger på. I tillegg fyrer jeg toppene med vedovn/panelovner.

For sammenligningens del kommer jeg til å legge ut forbruket mitt her fortløpende. Du kan også sammenligne din strømleverandørs pris mot Tibber på denne siden her om du ønsker.

Oversikten over mitt strømforbruk og kostnader er flyttet til en egen side! Trykk her for å se

NB! Fra Des. 2020 til Feb 2021 installerte jeg Wifi-ovner og smart-dingser.

Grunnen til god pris og lavt strømforbruk skyldes altså kombinasjonen Tibber, smarte dingser og nerden i meg.
Her er litt mer om Tibber, i dette klippet på TV2 nylig. Jeg anbefaler dere å se denne 😉

Fordelene med strømleverandøren Tibber er :

 • Markedets beste strømpris til enhver tid (Tibber velger produsent for deg, fortløpende).
 • Oversikt over strømpriser pr. time/neste dag i appen. Tibber varsler deg f.eks. hvis strømmen blir unormalt dyr neste dag.
 • Kan sammenkobles med smarte ovner som fyrer litt mindre de tidspunktene strømmen er dyrest (kan også brukes mot varmepumper og mer).
 • Leverer kun strøm fra Norske vannkraftverk!
 • Har en suveren app med full oversikt over alt du trenger!
 • Veldig bra support (har kun benyttet chat via appen foreløpig).
 • Vervemuligheter! Du og den du verver får 500kr bonus som dere kan handle smartdingser for.

Mine tiltak for å spare strøm går ut over det å bare velge rimelig strømleverandør.

Det meste her kan jeg styre med min mobil, og noe går automatisk. Her er mine tiltak :

 • Smartplug som slår av varmtvannsbereder på dagtid da strømmen er dyrest. Denne er satt på fast tidsplan. Strømmen kuttes f.eks. kl. 07 og slås på kl 19 i ukedagene. Nå er det diskusjoner om hvor trygt dette er. Sørg for kraftig nok smartplugg.
 • Smartplug som slår av vannbåren varme på dagtid når strømmen er dyrest. Her stiller jeg inn tidsplan litt etter behov, men forsøker å slå av fyring når strømprisen er ekstrem høy.. Med vannbåren varme i betonggulv har man et enormt varme-magasin og det fyrer jeg altså når strømmen er rimeligst.
 • Mill panelovner koblet mot Tibber sørger for mest mulig effektivt energiforbruk. De har selvfølgelig natt/dagsenking tilpasset min døgnrytme. Systemet lærer seg rommenes termiske treghet, noe som er utrolig smart og lønnsomt!
  Jeg har dette på soverom, kjøkken, dagligstue og kan fort øke/senke varmen etter behov dersom jeg vil.
 • Bruker ikke vaskemaskin, oppvaskmaskin eller tørketrommel når strømmen er dyrest, men ser på Tibber-appen hvilke tidspunkter det er billig og kjører maskinene da 😉
 • Senker varmen via appen(e) hvis jeg plutselig blir lenge borte osv.
 • Varmer ikke opp rom jeg ikke bruker daglig.
 • Tørker stort sett klesvaska på tørkestativ og tromler de 10min etterpå for å myke de opp/fjerne kattehår.
 • Har installert Tibber pulse, som måler strømforbruket i boligen i sanntid. Den er fin å analysere strømbrukere med, altså se hva som trekker mye strøm og når.
Tuya smart

Litt komfort må det fremdeles være

Eksempel: I dag tidlig var strømprisen 2.56kr/kwt. Men jeg fyllte opp badekaret og tok meg en deilig varmt skumbad. Det varme vannet var allerede varmet på natta da strømprisen var på det laveste. Berederen slår seg på i kveld kl 19 når prisene har falt igjen. På vinterstid er jo strømmen alltid dyr på dagtid og rimeligere på kveld/natt 😉

F.eks. hvis jeg er litt frøsen, kanskje bygger opp til manneinfluensa. Da kan jeg ta frem telefonen og øke varmen i huset noen grader ekstra til jeg kommer hjem.

Skal jeg ikke hjem rett etter jobb, så kan jeg velge «Jeg skal bort» på Tibber-appen, så senkes temperaturen på panelovnene.

Hva koster disse løsningene?

Å skifte strømleverandør til Tibber koster ingenting. Det er smertefritt. Mill Wifi-ovner koster vel ca. en 1000-lapp og oppover. Man kan bruke eksisterende ovner ved å montere en Mill Smartsocket på de.
Er man flink til å verve så blir produktene gratis 😉

Det finnes mange smart-apper. Jeg valgte Tuya.
Tuya Smart er en gratis app som finnes både for Android og iOS. Her kan du koble til alt av Wifi-dingser. Til og med videoovervåking, alarmsystemer, sensorer, røykvarslere osv. Det har jeg gjort!

Aurskog Elektriske, butikken hvor jeg jobber selger «Nedis Smartlife». Disse produktene funker glimrende med Tuya-appen. Ikke er de dyre heller. Og spesielt om man kan styre større energisluk som VV-bereder så sparer man jo inn de pengene fort.

Les mer om Tibber her 🙂 Kan jeg få verve deg nå?
Når du bytter til Tibber strømleverandør via linken her så får du og jeg 500kr i bonus som vi kan bruke på smarte dingser som f.eks. panelovner eller andre ting. Verver du en venn til så får du omtrent gratis panelovn med Wifi, og da er du igang vettu 😉

12 kommentarer om “Eneboer og nerd = Smarte løsninger.”

 1. Skriv her at du har kjøpt Tuya ….. og spørsmålet mitt er….

  Er det forstått (Tuya) med Tibber APP ?? Jeg har lett etter informasjon og jeg har ikke funnet noen som snakker om å ha integrert noe fra Smartlife/Tuya med Tibber …

  • Ingen kobling mellom disse dessverre. Smartpluggen er satt på timer. Strømpeaker er som regel på 2 faste tidspunkt om dagen.

 2. Fin blogg om strømsparing osv.

  Som dere skriver her, så burde det vært smartplugger for 16 A (og mer) som kan koples direkte til tibber-appen. I dag vil det koste 3-4000 kr for gateway i tillegg til pluggen.
  Mill-pluggen gjør jo det direkte, men den er bare 10 A og litt overkill med termostat hvis man vil styre VVB.
  Tibber sier de jobber med saken. Foreløpig er vel løsningen å styre 16 A Smartplug med egen app?

  Svend

  • Ja. Jeg bruker Nedis 16A powersocket som jeg styrer med egen app. Håper det kan integreres med Tibber snart uten å gå via dyr gateway 🙂

 3. Investeringskostnader for dette utstyret har sin pris. For å få ut riktig sammenligning må dette også tas med i regnestykket. Er spent på totalresultatet.

  • Selvfølgelig! Man må ofte ofre litt for å få noe igjen. Tenk bare på alle de med varmepumpe til 25k++.
   Det meste av Mill-produkter her har jeg fått nesten gratis pga. verving av nye kunder. Socket som styrer vv-bereder koster 279kr. Socket som styrer sirkulering av gulvvarme koster 199kr. Appen for å legge inn Timer er gratis.
   Hvor stor besparelsen? Det er nesten umulig å regne ut.

 4. Hei og takk for god info. Jeg har en VVB på 2kwH på veggkontakt som jeg vurderer å styre med en 3680w 16A smartplugg. Leser på diverse forum at de ikke anbefaler dette pga varmgang og brannfare, hva er din erfaring så langt?

 5. Jeg ville aldri styrt VVB med en socket selv om de er godkjent for 16A. Jeg monterte Aeotec sin Heavy Duty switch de selger hos Tibber. Ser du bruker mye Wifi. Hvorfor ikke ta steget videre til en Homey? De har nettopp lansert ny versjon hvor man ikke trenger å kjøpe «boksen» lenger. Åpner en helt ny verden for oss nerder. Det er et hav av duppedingser med mange ulike protokoller. De fleste går rett inn i Homey og popper opp i Tibber sin app.

  Nettopp kjøpt meg Easee sin bil lader fra Tibber. Nå skal hybriden mates med strøm når det er billigst. Dette blir enda viktigere på nyåret når nettleie og skal variere på timebasis og fastpris på høyeste forbruk på en gitt tid. Mulig 15min.

 6. Skjønner godt at du er eneboer……
  Du må bruke utrolig mye tid…..og penger på alt det greiene der.

Det er stengt for kommentarer.