Jobber i en elektriker-bedrift i Aurskog men ser sjelden elektrikere :-)

En av firmabilene til Aurskog Elektriske.

Jobben min, eller nærmere sagt min arbeidsgiver er Aurskog Elektriske Installasjon AS. Firmaet har eksistert i 40 år og er veldig godt kjent her i kommunen. I dag består firmaet av minst 30 elektrikere som farter rundt på Romerike og utfører små og store jobber. Alt fra å bytte en bryter til store byggprosjekter.

Firmaet har en liten butikk som driver med data, mobil, tv osv. Den kalles for lyd-bilde-data, og den finner du her.

Sa nei til jobben

Min gamle klassekamerat Erik Berntsen fra Aurskog (som er en av firmaets elektrikere) spurte meg på våren 2013 om jeg kunne begynne å jobbe her. På den tiden drev jeg plekterfabrikken min, og i og med at det var full stilling her så takket jeg faktisk nei. Jeg var egentlig ute etter en deltidsjobb.
Tiden gikk, jeg fikk anledning til å tenke. Jeg var veldig sliten etter et veldig krevende samlivsbrudd. Og jeg begynte å føle at det drivet jeg hadde før i plekterfabrikken, det hadde jeg ikke lenger. Kanskje på tide å prøve noe nytt. Kanskje det var dumt å takke nei til denne jobben?
Men så spurte Erik igjen! Og jeg sa JA! Vi hadde ekstrahjelp slik at jeg kunne stikke avgårde på spillejobber fredag og lørdag, for på den tiden hadde jeg vel 30 spillejobber i året. OG dermed ble jeg butikkmann. Hvem i all verden skulle trodd det, ikke jeg ihvertfall!

En brann forandret mye

Jeg jobbet i lokalene etter ABS Electronics i Lotterud-gården. Senere ble sjappa flytta inn til Aurskog Elektriske i COOP-bygget, der hadde jeg et hjørne i hvitevarebutikken. Elektrikere i ene enden og hvite/brunevarer i andre enden altså. Etter at lokalet brant ned for noen år siden splittet vi oss. Elektrikerne flyttet til Finstadhagen næringspark. Brunevareavdelingen (Lyd-Bilde-Data) som jeg jobber i flyttet til Aurskog Senter. Butikken flyttet igjen fra nord til sør i senteret og ligger nå ved Kiwi-butikken. Hvitevareavdelingen til Britt (kona til sjefen min) flyttet også til Aurskog senter. Nå er den solgt videre og heter Aurskog El.Forretning.
Det positive med brannen var at jeg fikk langt mer plass. Først skulle lokalet være midlertidig, for det var ALT for stort for meg. Vel, jeg tenkte. Hvorfor ikke dra nytte av dette. Og så begynte jeg gradvis å tenke på hvilke produkter folk behøvde. Gradvis økte vareutvalget. Og plutselig ble lokalet ikke for stort lenger 🙂 Nå er det faktisk så fullt at man rett og slett kunne behøvd ennå større lokale!

Arven fra Kai Ljøner’s ABC Electronics

Butikken jeg jobber i driver med pc, tv, telefoni, musikkinstrumenter og tilbehør. Den stammer fra ABC Electronics som Kai Ljøner drev, og denne butikken er godt kjent på Aurskog. Vi har fremdeles gamle nummeret til ABC, som er 63 86 23 70 😉 Jeg husker jeg handlet en del duppeditter hos Kai. Han var en usedvanlig trivelig kar. Nå er det altså jeg som har overtatt stafettpinnen.

Dataservice, support

Det vi jobber mest med er salg av tilbehør + support. Rens/fiks av PC driver vi med daglig og vi forsøker å hjelpe folk med å løse alle problemer med telefoner, pc’er, tv, dekodere, gitarer, kabler, klokker osv. Vi er ikke tilknyttet noen kjede, noe som er både bra og dårlig. Dårlig fordi vi sliter litt med prisene på fokusprodukter men bra fordi vi står fritt til å gjøre akkurat hva vi vil til enhver tid.

Når vi selger PC er det “All inclusive”, altså ferdig klargjort

Tenk så lett det er, pakk ut pc’n hjemme, koble den til wifi. Alt er oppdatert, LibreOffice-pakken ligger der. Og vi dytter ikke på deg antivirus, forsikringer eller noe. Antivirus ligger forresten i Windows 10 og den er fullstendig bra nok 😉

Levering og uteservice

Vi kan levere tv, gjerne med lydplanke, montert på vegg. Og vi tar gammel tv med til el.retur. Vi strekker oss langt på support, og tar til og med de minste oppdrag som f.eks. reise ut til eldre og trykke på SOURCE-knappen når de har rota seg bort 😉 Dette bruker jeg en svakstrøms-elektrikere til. Han tar på seg diverse slike oppgaver.

Langt mellom musikkforretningene

Det blir færre og færre musikkforretninger. Før jeg begynte her i 2013 var jeg allerede igang med å levere instrumenter og musikkutstyr til skoler og institusjoner i kommunen. Dette tok jeg med hit, og etter hvert har vi bygget opp et lite utvalg av gitarer og tilbehør.
Vanlig forbruksmateriell som gitarstrenger, kabler osv. har vi på lager til enhver tid. Større ting som PA, scenelys, forsterkere skaffer vi ganske kjapt. Våre leverandører er bl.annet Lydrommet, Benum, Luthman og Polysonic.

Batterier og strømadaptere til ALT

Skifte klokkebatterier gjør vi mye på Aurskog Elektriske.

Jeg tør å påstå at ikke mange har større utvalg av batterier enn oss. Og vi skifter batterier i klokker, bilnøkler, portåpnere, dørklokker, røykvarslere og det meste.

Legg igjen en kommentar