Det må til en krig!

Det var det bestefar “Kikkan” sa når han syns det ble mye galskap i verden.

Bestefar reagerte ofte på galskapen. Dvs. at folk brukte tid og penger unødig. Han var stadig irritert på folk som kjørte til butikken for å handle småtteri. “Dom biler menings!” sa han. Han var dessuten klar over sultkatastrofen i u-landene som det var stor fokus på i slutten av 80-åra som jeg tenker tilbake på nå. “Dom sender tæll dom kardonger, men det hjølper itte”, “Det må til en krig!”, sa han. Og han hadde forsåvidt rett i det! Det må kanskje til en krig for å tilbakestille oss, for at vi skal sette mer pris på det som er viktigst i livet.
Iblant tenker jeg, hva ville farfar sagt om han så Paradise hotel, Big Brother, Kirurgiske katastrofer???

I min jobb driver jeg med PC-support hos Aurskog Elektriske, og det er en funksjon i Windows som heter System-gjenoppretting, hvor man kan stille tilbake PCen til et tidligere punkt. Kanskje det trengs for verdensbefolkningen også?

Kikkan og jeg griller pølser ved Breisjøen.

Nå virker jeg sikkert negativ, men jeg støtter utsagnet “Det må til en krig”. Vi må lære oss å sette mer pris på de grunnleggende tingene. Det er alt for mange folk på jorden. Og det er så høy fokus på å vise status. Vi skal gjerne “eie” den nyeste bilmodellen, telefonen, tv og nettbrett i hvert rom. Hytta på fjellet skal selvfølgelig ha oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel og alt man har hjemme. Lynende raskt bredbånd også. Så man kan sitte foran skjermen selv om man er på hytta! Hvor ble det forresten av hyttesjarmen når man ringer hytta varm før man reiser, og hytta er like luksuriøs som hjemme?

Videre er det sydenturer, weekendturer med overnatting på fjonge hoteller. Folk pusser opp bad og kjøkken i hytt og pine. Og skal du hive deg på hjemmebrygger-trenden, da kjøper du selvfølgelig ferdig sett råvarer og en maskin som gjør hele jobben nesten automatisk. Ja dere ser, jeg reagerer jeg også 😉
Og alle vil ha mer. Lønnsnivået i Norge er veldig bra, men alle vil ha mer, hvert år. Mer mer mer! Hva med å være litt mer fornøyd med det man har? Jeg er sikker på at under denne Coronaen vil man lære seg det. Kanskje vi også blir litt mer bevisst på og takknemlig for norske bedrifter og norsk mat.

Kanskje Corona er den som får det til?

En gang sa min far at befolkningstallet reguleres automatisk. Enten kommer det en krig eller en epidemi som tar livet av en haug med folk. Kanskje det er dette vi møter nå? Kanskje Corona er naturens egen måte å rydde opp og tilbakestille på? Kanskje dette må til for å redusere flyktningskriser, klimakriser og Gud veit hva slags “kriser” vi har om dagen.

Hele verden har jo blitt ei kjempekrise! Sars og de andre klarte jo ikke å fullføre jobben. Så nå spørs det hvor stort innhugg Corona får da?

Nå ønsker jeg selvfølgelig ikke å dø, at venner og familier dør eller noen andre heller. Jeg er veldig glad i livet, og det smiler ofte til meg 🙂 Jeg har fantastiske unger, familie, venner, god jobb og mange trivelige opplevelser i duoen EVO. Men let’s face it, kanskje dette er løsningen for at kloden skal bli et bedre sted å være på?

Syns du derimot det er greit at vi alle eksisterer fremover så er det jo tiltak man kan gjøre. Selv gjør jeg som anbefalt og bruker bl.a.antibac flittig i butikken jeg jobber.

Men jeg ser jo at ikke alle tar forhåndsreglene særlig nøye. Og skal vi unngå fullstendig krise så må folk skjerpe seg! Jeg har begynt å si fra når jeg ser godt voksne folk snyter seg i lommetørklet og putter det i lomma. Eller nyser i hånda og tørker seg på buksa! Eller at dem ikke vasker hendene etter toalettbesøk. DISSE FINNES DET FREMDELES MANGE AV. Kanskje dem syns verden bør gå under asap, ikke vet jeg.

Ellers er det bare å sitte rolig på Corona-toget og se ut av vinduet. Hvor bærer dette hen? Uhyggelig, litt spennende… Men hva kan man gjøre?

Legg igjen en kommentar