Alternativt bredbånd hjemme i Aurskog

Internett, like nødvendig som mat!

Bredbånd, dvs. internett-tilgang er jo like viktig som mat nå. Jeg har alltid hatt Telenor og har vært kjempefornøyd med det. Men så fikk jeg melding om at dem hadde sluttet å drifte kobbernettet. Så hva da? Vel, jeg tenkte jeg skulle kjøre på så lenge det holdt, og evt. gå over til 4G eller noe når kobbernettet sviktet.

Var fornøyd med Telenor jeg.

Jeg hadde bredbånd via telefonlinja som gav meg 20mbit hastighet, og var egentlig fornøyd med den internetthastigheten. Supporten til Telenor hadde jeg ingen bemerkninger på, og oppetiden har vært helt suveren i alle år. Veldig stabil leverandør!

Men varslene kom fra Telenor, og til slutt tilbud om en løsning som skulle erstatte bredbånd via telefonlinjen. Det tok nok litt tid før jeg svarte. Er i utgangspunktet litt skeptisk til alt nytt. Hvordan ville hastigheten være? Og dette med kvote og forbruk. Hvor mange gigabyte bruker jeg egentlig på internett hjemme? Har jo aldri vært nødt til å måle forbruket…

Valg av bredbåndsleverandør var lett

Vel, jeg takket ja. Og jeg bestilte med eksterne antenne for det kostet ikke noe ekstra. Poenget med ekstern antenne er å få best mulig hastighet mellom mitt modem/router og senderen til Telenor.

Installasjonen av det nye bredbåndet gikk glatt

Bredbånd montert av Eltel

En blid og hyggelig montør fra Eltel dukket opp til avtalt tid. Monteringen gikk veldig greit. Han målte og justerte antennen. Monterte den så høyt han kunne ut ifra lengden på kabelen. Vips, så var det nytt bredbånd i heimen på Lierfoss.
På grunn av noen trær som skjermer gir dekningen meg stort sett 4G+, men noen ganger ramler jeg ned til 4G. For meg er det heeeelt ok. Hastigheten er mer enn nok til mitt bruk.
Den ble selvfølgelig testet umiddelbart.

Jeg hadde bestilt 10/10mbit og det fikk jeg. En internett-hastighet jeg kan leve med 🙂

Prisen også. Omtrent som før, så det var helt ok. 599kr pr. måned!

Internett-hastighet med ungdom i hus

Internett-hastighet med Telenor trådløst bredbånd
Målt rett etter installasjonen.

Nå ønsket ungdommen enda mer fart, så det må sies at jeg oppgraderte til 30mbit.

Kvoten på 1000 Gigabyte pr. mnd klarer vi ikke å bruke opp selv om begge er på Netflix ganske så mye. Jeg tror vi har brukt sånn cirka 1/3 av kvoten.
Det funker helt topp dette bredbåndet 🙂 Tommelen opp for Telenor. Ingen grunn til å være skeptisk! Nå har jeg brukt dette alternativet i 5mnd og vet hva jeg snakker om.

Til slutt må jeg bare si at jeg får ikke noe for dette. Jeg jobber riktignok i en butikk som forhandler Telenor, men der forhandler vi mobil og selv om denne bredbåndsløsningen går på 4G så hører den ikke til mobil-segmentet hos Telenor.

Legg igjen en kommentar