Når søpla og dritten ikke er din lenger

I ren frustasjon skriver jeg dette.

Det irriterer meg at folk gir faen!

Når du skal tømme søppel og dunken er full, setter du søpleposene utenfor dunken? Eller bare lar du det stå et annet UEGNET sted? Det viktigste for deg er bare å bli kvitt det, ikke sant?

Det er ganske rart, for i det ene øyeblikket er dette DITT avfall. Rester og emballasje fra DINE varer. Og vipps, så er det ikke ditt problem lenger. Spesielt hvis det er utenfor din tomtegrense.

Og hvis du skal kaste noe større, et møbel, badekar eller noe som ikke skal være i vanlig restavfall? Ta for all del ikke bryderiet med å kjøre det til egnet mottak. Bare sett det utenfor en container på søppleplassen. Vipps, så er det ikke ditt lenger, og overhode ikke ditt ansvar heller. Det er andre som er ansvarlig for søpla di nå! Kjenner du deg igjen?

Utenfor Aurskog Senter der jeg jobber står det handlevogner LANGT ut på P-plassen som de ansatte på Kiwi må ut og hente inn. I butikken så er handlevognen din, ikke sant? Du ville blitt sur om jeg plutselig tok den og trillet avgårde, ikke sant? DIN vogn med DINE matvarer. Det er jo DITT.
Men når du får lesset dette i bilen, kanskje været er litt rufsete. Da setter du bare igjen vogna 25 meter unna inngangen. For nå er det ikke vogna di lenger. Du er ferdig me å handle, og vogna er nå Kiwi sin igjen. Det er like ille om du setter vogna rett utenfor inngangsdøra også, det er faktisk LATSKAP!

Man ser den samme holdningen på offentlige toaletter også. Om du søler på do, driter på kanten, pisser utenfor do, mister dasspapir på gulvet. Da er det ikke ditt ansvar lenger, det er ikke din dritt lenger. Det er renholdspersonellets ansvar! Sånn helt plutselig! Dette gjør faktisk voksne folk i 2021! Radio rock har gjort en bra sak ut av dette, TA DERE SAMMEN!

Håper noen føler seg truffet, for da har denne bloggen gjort sin nytte.