Gratis blogg med WordPress, og eget domene.

Mange drømmer om å bli en rosablogger som meg! 🙂 🙂 🙂

Jeg ser det er mange som ønsker egen personlig blogg under eget domenenavn. Det er jo kjempekult og “the real thing”. Alle kan få til det, og her kommer noen tips til hvordan du kan gjøre det. Dette er hvordan jeg har ordnet dette for meg selv. Nå må du ikke se på designet her, det er veldig enkelt. Du kan velge ditt design senere.
Jeg kan ikke gå i detaljer, men håper dette får deg igang. Trenger du hjelp så bare kontakt meg.

Nesten gratis

Dette er nesten gratis. Men domenenavnet koster og webhotellet koster. Tilsammen koster det 2 turer på hamburgersjappa pr. år, så det er jo nesten å regne som gratis 🙂

Hva trenger du for å lage personlig hjemmeside med blogg.
Sett deg ned og begynn å blogge 🙂

Hva trenger du for å blogge eller lage egen hjemmeside?

Du trenger domenenavn + webhotell. Begge delene koster, men det behøver ikke være veldig dyrt. Det er absolutt en fordel å være litt datakyndig, men det er hjelp å få dersom du står fast. Jeg bruker et Norsk firma som tilbyr både domenenavn og webhotell. De heter ProISP. Jeg har veldig god erfaring med dem. Jeg anbefaler dem fordi supporten er god og kontrollpanelet Cpanel gjør oppstart av WordPress/Sql veldig lett . Du finner ProISP her

Domenenavnet ditt

Tenk nøye igjennom domenenavnet, dersom du ikke bare bruker ditt navn sånn som jeg da. Domenenavnet er ditt for alltid, og det er det du bør satse på, “for alltid”. For jo lenger siden din ligger på nett desto mer kjent blir den. Jeg tenker da på nettsøk, inngående linker osv.

Ikke så dyrt egentlig, se her!

I skrivende stund koster f.eks. blablabla-egenblogg.no 109kr. pr år. Det er vel ikke ille? Men for å lage en blogg/hjemmeside må du ha et sted å ha det. Det heter webhotell. Webhotellet har plassen, databasen du trenger og e-post samt flere ting som e-post filter, ip-blokkering, statistikker og et hav av andre ting. Rimeligste webhotell koster 180kr. pr år.
Totalt er du oppe i 361.25kr for eget domene og webhotell! Det er ikke dyrt! Det finnes til og med rimeligere domenenavn, men “dått no” er kult da. Blir litt mer seriøst enn “dått shop” eller noe…

WordPress – verktøyet for å bygge nettsiden

WordPress er veldig fleksibelt og det er helt GRATIS! Dette er et verktøy du bygger nettsider med. Du kan velge blant mange forskjellige “themes”, altså stiler. Noen er mer tilpasset blogg, noen er mer for nyheter, nettbutikker, kunst, artister… Dette kan du teste ut temaer og velge det som passer deg best. Det er masse gratis-temaer å få, så dette behøver heller ikke koste NOE.

Håper dette er til hjelp. Lykke til…

Trenger du hjelp så kontakt meg her!

Jeg kan tilby pakkepris på hjemmeside/nettsted ferdig satt opp, og med en brukerveiledning som gjør at du kan jobbe videre på egenhånd. Brukerveiledningen legger også litt vekt på SEO (Søkemotoropimalisering).

Legg igjen en kommentar