Hjemmesider? Det måtte jeg ha!

I 2004 da jeg etablerte mitt eget firma Pickfactory ble jeg brått nødt til å prøve å klare meg selv, dvs. leve av egen næring. Å selge gitarplektere med trykk til hele verden var målet mitt. Og da satt jeg på Lierfoss da, og tenkte hvordan i all verden skal jeg nå ut i verden?
I begynnelsen sendte jeg DM til band jeg klarte å søke opp på nett. Jeg klarte å få en del Norske kunder på dette. Det ble litt penger, men absolutt ikke nok til å leve av.
Mine konkurrenter rundt om i verden hadde hjemmesider. Det måtte jeg skaffe meg også!!!

Hjemmesider med nettbutikk forenklet salget.

Jeg var veldig ivrig og lærevillig. Å kjøpe ferdige løsninger var svindyrt! Da var bare å ta nettet fatt. Jeg søkte og leste om hjemmesider hvert ledige minutt. Etterhvert begynte jeg å bygge egen hjemmeside med nettbutikk. Jeg valgte en grunnpakke fra ecommercetemplates.com som var forholdsvis rimelig og kunne redigeres med MS Frontpage (som var verktøyet mitt på den tiden). Ikke no glansbilde av en hjemmeside, men det betyr faktisk svært lite.

Dette med hjemmesideproduksjon ganske nytt for meg selv om jeg var webadmin på Electrocompaniets en stund, så hadde jeg liten kompetanse. Det var nye uttrykk og en bratt læringskurve. Etter en kort stund fikk jeg nettbutikken opp å gå og kunne ta imot betaling via PayPal og med kort. Det var gull!
Det lettet jobben min utrolig at de ordrene som kom igjennom var allerede betalt og godkjent! Men hvordan skulle folk finne nettbutikken min? Hvordan bli sett på nett?

Etter 2 år kunne jeg SEO (søkemotoroptimalisering) godt

Jeg leste om søkemotoroptimalisering dag og natt. Prøvde forskjellige ting, målte resultatene. Jeg så hva som funket og ikke funket. Det begynte å bli trafikk på siden. Ordrene strømmet på. Jeg var plutselig i topp 3 i verden på søkefrasen “Custom Printed Guitar Picks”.
Jeg konkurrerte altså med de største fabrikkene i USA! På de beste dagene hadde jeg over 100 unike besøkende i døgnet, og langt mer i høysesongene.

Pickfactory var i ferd med å bli et varemerke og det som skjøv bedriften skikkelig igang var da et PR firma spurte meg om jeg kunne levere plektere til Metallica’s St.Anger turne. De fant meg på nett! De trengte plektere fort! Jeg hadde mulighet for å snu meg rundt og leverte noen tusen plektere på en uke. Det fikset jeg!
De fant meg på nett fordi jeg ville det! Jeg høstet frukten av den nitidige jobben med å få nettsiden opp i Google! Pickfactory ble sett på nett, og det ble penger av det. Jeg levde plutselig av dette!

Enda et eksempel på at søkemotoroptimalisering er viktig

Jeg begynte å spille i duoen Twisted Pair i 2009. Målet var å levere festmusikk til alle type arrangementer. På den tiden kunne jeg allerede en del om SEO, og laget en enkel hjemmeside for denne musikk-gesjeften. Siden ligger på nett ennå, og du kan se den her. Som du ser, så behøver det ikke være fancy for å tiltrekke kunder 😉

Det tok ikke lang tid før jeg fikk en telefon fra en kar i Finnmark. Resultatet? 6 spillejobber i nydelige Bugøynes. Mange av våre spillejobber kom via nettsøk. Uten å bruke penger på annonsering!
Vi hadde vel borti 30 spillejobber i året på det meste. I dag er Twisted Pair historie, men musikkbusinessen fortsetter med EVO Partyduo og mitt soloprosjekt StingRay som dere ser her .
Hjemmesiden booke.band huser mine musikkprosjekter og den er også på vei opp i Google. Sakte men sikkert. Dette er hva søkemotoroptimalisering og organiske søk dreier seg om.

Nå tar jeg på meg å lage hjemmesider for private og bedrifter. Jeg påberoper meg ikke å være flink på design, men bestreber å gjøre siden teknisk god slik at kundene strømmer på 😉
Forresten, vet du at utseendet har absolutt ingenting å si når det gjelder søketrafikk?
Det finnes masse glansbilder av noen nettsteder som ikke tiltrekker seg kunder!

Noen eksempler på nettsider jeg har laget og som jeg drifter er :

Artistguiden – www.artistguiden.no

Lyd-bilde-data – Butikken hvor jeg jobber

Aurskog Elektriske Installasjon AS – www.aurskogelektriske.no

Holmenbyen Online (som er litt tulleside) – www.holmenbyen.no

Min musikkside – www.booke.band