Hjemmesider og SEO

I 2004 da jeg etablerte mitt eget firma Pickfactory ble jeg brått nødt til å prøve å klare meg selv, dvs. leve av egen næring. Å selge gitarplektere med trykk til hele verden var målet. Og da satt jeg på Lierfoss da, og tenkte hvordan i all verden skal jeg nå ut? I begynnelsen sendte jeg DM til band jeg klarte å søke opp på nett. Jeg klarte å få en del Norske kunder på dette. Men det var absolutt ikke nok til å leve av. (Pr. nå er nettsiden Pickfactory lagt litt på is, men jeg planlegger å bygge det opp igjen).
Mine konkurrenter hadde hjemmesider. Det måtte jeg skaffe meg også!!!

Hjemmesider og nettbutikk

Jeg var veldig ivrig og lærevillig. Men å kjøpe ferdige løsninger var svindyrt! Da var bare å ta nettet fatt. Jeg søkte og leste om hjemmesider og seo hvert ledige minutt. Etterhvert begynte jeg å bygge egen hjemmeside med nettbutikk. Jeg valgte en grunnpakke fra ecommercetemplates.com som var forholdsvis rimelig og kunne redigeres med Frontpage (som var verktøyet mitt på den tiden).
Alt var veldig vanskelig og læringskurven var stupbratt! Etter en kort stund fikk jeg nettbutikken opp å gå og kunne ta imot betaling via PayPal og med kort. Det var gull! Det lettet jobben min utrolig at de ordrene som kom igjennom var allerede betalt og godkjent! Men hvordan skulle folk finne mine produkter?

Etter to år kunne jeg SEO, eller Search Engine Optimalization (søkemotoroptimalisering)

Det begynte å bli trafikk på siden. Ordrene strømmet på. Jeg kom blant topp 3 i verden på søkefrasen “Custom Printed Guitar Picks”. Jeg knivet altså med de største fabrikkene i USA! Pickfactory var i ferd med å bli et varemerke og det som skjøv bedriften skikkelig igang var da et PR firma spurte meg om jeg kunne levere plektere til Metallica’s St.Anger turne. De fant meg på nett! De trengte plektere fort! Jeg hadde mulighet for å snu meg rundt og leverte noen tusen plektere på en uke. Det fikset jeg! Jeg høstet frukten av den nitidige jobben med å få siden opp i Google!

Enda et bevis på at hjemmesider og SEO er viktig

Jeg begynte å spille i duoen Twisted Pair. Målet var å levere festmusikk til alle type arrangementer. På den tiden kunne jeg allerede en del om SEO, og laget en enkel hjemmeside for musikk-gesjeften. Det tok ikke lang tid før jeg fikk en telefon fra en kar i Finnmark. Resultatet? 6 spillejobber i nydelige Bugøynes + masse andre henvendelser. Vi hadde borti 30 spillejobber i året på det meste, og mange av dem kom via hjemmesiden som var godt synlig på nett. I dag er Twisted Pair historie, men musikkbusinessen fortsetter med EVO Partyduo og mitt soloprosjekt StingRay som dere ser her . Hjemmesiden booke.band huser mine musikkprosjekter og den er på vei opp i Google, sakte men sikkert.

Nå tar jeg på meg å lage hjemmesider for bedrifter, og kommer til å vise frem noen eksempler her etterhvert. Skal bare innhente samtykke først 🙂
Dette nettstedet kommer til å inneholde mer info om min næringsvirksomhet også.